• Головна
  • Зеленский должен 24 часа в сутки думать о миллионах украинцев,- Архиепископ Донецкий и Мариупольский ПЦУ
13:53, 24 квітня 2019 р.
Надійне джерело

Зеленский должен 24 часа в сутки думать о миллионах украинцев,- Архиепископ Донецкий и Мариупольский ПЦУ

После окончания выборов и в преддверии великого для всех христиан праздника Пасхи журналисты 0629 встретились с Архиепископом Донецким и Мариупольским Православной  Церкви Украины владыкой Сергием. Узнали о его отношении к новому Президенту Украины Владимиру Зеленскому и о том, с какими мыслями и делами мариупольцам нужно встречать Пасху. Говорили на государственном языке.

-Владико Сергiй, що ви думаєте стосовно виборів та нового Президента України?

-Стосовно нового президента хочу сказати словами апостола Павла: « усяка душа нехай підкоряється вищій владі, бо немає влади не від Бога; існуючі ж власті поставлені Богом». Тобто у Євангелії сказано, що всяка влада є від Бога. Всі президенти України намагалися підняти нашу країну на відповідний економічний і культурний рівень. Але не все у них завжди виходило.

Читайте такжеМариупольцы святят вербу и молятся об Украине, - ФОТО

Я намагаюся ніколи не ідеалізувати людей, навіть президентів. Всі вони такі ж самі як і ми. Зі своїми помилками, гріхами та подвигами. Треба завжди дивитися чого людина досягла у своєму житті. І чого вона зробила більше -добра чи зла. Тому сподіваюся , що новий президент зробить також свій внесок у розбудову нашої держави, та зробить все можливе і неможливе, щоби припинити війну на сході України. Дуже важливо, щоб він став під час своєї каденції аскетом та справедливим і мудрим політиком, щоб 24 години на добу думав не про себе, а про свій обов’язок перед мільйонами українців, які страждають.

- Патріарх Філарет вже надав настанови Володимиру Зеленському. Щоб Ви побажали новому політику?

-Хочу побажати Володимиру Зеленському насамперед плідної жертовної праці на благо нашої нації, обов`язково подолати корупцію, бо вона інколи буває страшніше війни та зробити справедливі кроки для перемоги та миру в нашій багатостраждальній Батьківщині. 

- Наближається Пасха. Кожен готується до цього свята. Хтось збирається до церкви, хтось допомагає бідним, хтось маринує шашлик. Щоб ви хотіли побажати маріупольцям?

-Напередодні Світлого Христового Воскресіння хочу побажати маріупольцям і всім мешканцям Донецького краю глибокої віри в Бога. Згадуючи історію Церкви, ми пам’ятаємо, що навіть апостол Фома не вірив у Воскресіння Ісуса Христа. Адже, доторкнувшись до ран Спасителя, повірив, що перед ним стоїть саме Той, хто подолав вічну смерть. Треба свою віру доказувати своєю любов’ю та добрими справами. Бо слова, навіть добрі, залишаються тільки словами. Вже п`ять років в нашому рідному домі іде люта війна. І зараз як ніколи українцям потрібно мати справжню віру в Бога. А дияволу потрібно, щоб народ опустив руки, пересварився один з одним і втратив віру і надію. На прикладі зрадника Іуди Іскаріота ми бачимо, що відбувається з людиною, яка втратила любов і віру в Господа Бога.

Українське суспільство і весь світ вже п`ять років спостерігають, що ситуація на сході України зайшла у глухий кут. І вирішити цю проблему можна виключно з Божою допомогою. Треба всім відмовитися від своїх амбіцій, молитися від щирого серця і об’єднатися на засадах особистої любові до Бога і України. В ці святкові дні бажаю всім милості Божої, терпіння, міцного здоров’я і виконання Заповідей Господніх! Христос Воскрес ! Воістину Воскрес !

 Читайте также - Что будет с храмами Московского патриархата. Интервью с архиепископом Донецким и Мариупольским

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Архиепископ #Зеленский #Пасха
live comments feed...