• Головна
  • Основні вегетаріанські італійські страви
Новини компаній
10:06, 8 липня

Основні вегетаріанські італійські страви

Новини компаній

Як показує практика, на сьогодні зустрічається досить велика кількість поціновувачів італійської кухні, які повністю відмовляються від м’яса. Насправді можна пожертвувати такими продуктами харчування та водночас насолодитися смачними стравами із Італії. Для цього італійська кухня Київ представлена широким різноманіттям страв, серед яких є ті, у складі яких є або повністю відсутнє м’ясо. Насолодитися такими варіаціями можна у ресторані, де перед кожним потенційним клієнтом буде представлено досить великий вибір продукції.

Основні різновиди італійських страв без м’яса

Якщо із раціону людини повністю виключене м’ясо, насолодитися справжніми італійськими стравами можна, якщо знати, в сторону яких варіантів віддавати перевагу. Серед тих італійських страв, які можуть бути представлені у вегетаріанській подачі, можна виділити наступні:

  • закуски (антипасті);
  • супи та паста;
  • піца;
  • деякі другі страви.

Кожна людина сама для себе може вирішити, яким основним стравам італійської кухні, у складі якої немає м’яса, надати перевагу.

Особливості вегетаріанських італійських закусок

Особливим попитом серед італійських закусок користуються саме брускета, адже це саме та страва, яка не може не подобатися. При цьому варто звернути увагу на те, що на території Італії знайти брускету не завжди можливо, не дивлячись на те, що вона родом із Тоскани. Це досить проста та смачна закуска, яка сподобається кожному. В першу чергу варто трішки підсмажити білий хліб, натерти часником та збризнути оливковою олією. Додатково можна додати помідори та посипати закуску базиліком. При цьому для приготування брускети використовується досить велика кількість різноманітних овочів, а також додатково можна брати різні види сиру, особливо якщо це допомагає реалізувати дієта.

Серед не менш цікавих італійських закусок варто виділити капонату, яка представляє собою сицілійську страву, яка готується з використанням обсмажених баклажанів, які змішуються із цибулею, томатами, каперсами, оливками та все між собою поєднується з кисло-солодким соусом. На сьогодні капонату досить часто використовують не тільки в якості закуски, але й гарніру. Раніше вона виступала в якості окремої страви, яку подавали із хлібом.

Різноманітні вететаріанські супи та пасти із Італії

Для того, щоб насолодитися неперевершеними італійськими стравами, іноді достатньо того, щоб простоз’їсти смачну пасту з томатами, але не варто забувати про те, що є й інші не менш вишукані та смачні страви із Італії. В першу чергу варто звернути увагу на всесвітньо відомий соус песто, який належить до категорії повністю вегетаріанських. Для нього використовують основний компонент у вигляді базиліку, часнику, кедрових горіхів, тертого сиру Пекоріно та оливкової олії із Лігурії. Не менш цікавим за смаком є саме сицилійський песто. Процес його приготування відбувається одночасно із застосуванням мраморної ступки з дерев’яним пестиком. У його складі є миндаль, базилік, оливкова олія, часник, перець та сіль. Кожний із представлених видів соусу ідеально підійде для того, щоб здійснити заправку пасти.

При цьому не варто забувати про те, що поціновувачі вегетаріанської кухні також можуть розраховувати на те, щоб насолодитися пастою. Для цього можна звернути увагу на пасту Алла норма, процес подачі якої відбувається зі смаженими баклажанами, базиліком, томатним соусом та притертою зверху рікоттою. Досить велику кількість можна виділити саме вегетаріанських супів, серед яких особливої уваги заслуговує саме Мінестроне, який подобається кожному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
live comments feed...