Конкурс "Смачний Маріуполь". Студентам пропонують розробити власну страву та отримати гроші за свою ідею
У лютому стартує конкурс "Смачний Маріуполь" для студентів Маріупольського фахового коледжу ДонНУЕТ ім. Михайла Туган-Барановського, які мають придумати рецепт для ТМ "Азовська фабрика-кухня".
Придумала конкурс співзасновниця підприємства "Азовська фабрика-кухня" ("AFK") Марія Бубнова, яка розповіла 0629 про свою ідею.
Пані Марія говорить, що у попередні роки на "AFK" більшість харчів виготовлялися з овочів (різні крем-супи, квашена та маринована капуста, варений буряк та морква), але місцеві фермери вирощують і фрукти, тому з'явилася ідея запустити новий продукт.
"Хочемо запустити на базі овочів і фруктів якийсь продукт. Наприклад, ми знайомі з власником яблуневого саду у селі Тополине Маріупольського району, у нього наразі є проблема зі збутом своїх фруктів. Тому ми вирішили придумати щось таке смачне, щоб його полюбили і діти, і підлітки", - розповідає Марія Бубнова.
Над питанням, до кого звернутися за розробкою нового рецепту, довго думати не довелося.
"Ми знаємо, що Маріупольський фаховий коледж ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського готує технологів харчової промисловості та кухарів, тому звернулися до них з пропозицією спільного проєкту "Смачний Маріуполь". Адміністрація коледжу одразу нас підтримала", - пояснює пані Марія.
Основні умови конкурсу "Смачний Маріуполь" наступні:
- студенти мають підготувати рецепт, в основі якого будуть фрукти або овочі з нашого регіону;
- консистенція має бути як пюре;
- рецепт має відповідати всім нормам здорового харчування для дітей віком від 4 до 18 років.
Як розповіла 0629 завідувачка практики, викладачка технологічних дисциплін Маріупольського фахового коледжу ДонНУЕТ ім. Михайла Туган-Барановського Юлія Богатирьова, до карантину студенти коледжу активно брали участь у різних всеукраїнських конкурсах, олімпіадах, майстер-класах, виїздах, а зараз через дистанційне навчання таких можливостей немає. Тому, коли до них звернулася з пропозицією конкурсу Марія Бубнова, вони погодилися.
"Студенти зацікавилися, коли ми їм розповіли про умови конкурсу, тим паче, їх мотивує, що буде грошова винагорода", - поділилася Юлія Богатирьова.
Проєкт "Смачний Маріуполь" проходитиме у кілька етапів. 15 лютого серед студентів поширять гугл-форму, яку мають заповнити всі бажаючі взяти участь у конкурсі. Далі їм надсилають детальні умови конкурсу, після чого молодь розроблятиме рецепт та прописуватиме технологічний процес. Останнім етапом буде приготування, для якого "Азовська фабрика-кухня" передасть студентам інгредієнти, вказані у їхніх рецептах. Готувати будуть на базі коледжу, так як там є відповідне обладнання.
Переможе у конкурсі рецепт лише одного продукту, який надалі випускатиметься під ТМ "Азовська фабрика-кухня". Також за підсумками конкурсу, переможець отримає грошовий приз від "AFK".
Читайте також: Чир-чир и борщ с килькой. В Мариуполе установят "вкусные" мини-фигурки, - ФОТО
Коментарі