Всі ми любимо смачно і ситно поїсти, але ніхто не замислюється про корисність їжі, яку ми вживаємо. З раннього дитинства кожній людині вбили в голову стереотип - смачно не може бути корисно і навпаки. Частково, це так. Апетитний смажена картопля, жирне з хрусткою скоринкою м'ясо, пиріжки - всі ці продукти харчування згубно позначаються на нашому здоров'ї.

Правильне харчування – запорука міцного здоров’я на довгі роки. Представити грамотно складене щотижневе меню без риби складно. Кулінарні рецепти від Пательні зроблять ваше меню приємним и корисним. Користь риби була відмічена ще багато віків назад, так до нас прийшла традиція – один день в тиждень обов’язково вживати рибу (“рибний день”).

У харчуванні важливо використовувати їжу збалансовану вітамінами і амінокислотами. Кулінарні рецепти з рибою задовольняють цим вимогам. Селен, кальцій, цинк, фтор, великий вміст фосфору - всі ці елементи ви знайдете в рибному блюді. Для утворення тироксину, щитовидній залозі потрібен йод, який у надлишку міститься в морепродуктах.

Великий зміст фосфору в рибі найсприятливішим чином позначається на роботі нервової системи, підвищує працездатність, усуває млявість. Фосфор іноді називають елементом бадьорості, при його недоліку клітини нервової системи перестають нормально функціонувати і проводити нервові імпульси з потрібною швидкістю. Для ендокринної системи, зокрема для успішної роботи щитовидної залози, украй корисний йод, яким багата морська риба. До відома в 200 г скумбрії знаходиться добова норма йоду, в тій формі, яка повністю засвоюється організмом.

Користь риби у харчуванні людини не можна не помітити, так само як і користь у психологічній стимуляції. Повечерявши смачні морепродукти, ви розслабитеся, заспокоїтеся і з легкістю заснете. Ченці, які харчуються рибопродуктами, мають тихий і спокійний характер, не проявляють свої емоції, чого не скажеш про людей, що вживають м'ясо тварин.